Kedves Olvasó, igen, jó helyen jársz, ez az egykori "Indiában járunk" blog, mely mostanra átvedlett a fenti megnevezésre és több élménybeszámolónak is helyet fog adni.

2009. október 23., péntek

Delhi

Megprobalok rovid lenni, mert veges az idom es  ugysem tudok minden benyomasrol beszamolni.
Megerkeztunk Delhibe a hajnali orakban. A repulout siman lezajlott. Uldogeltunk a repteren, amig kivilagosodott, mondtam is E-nek, nem erzem egyelore Indiat, minden olyan, mintha otthon lennenk, kiveve egy-ket hofeher ruhas arabot, szaris not, stb. Aztan lett nekem India tomenyen, mihelyt kitettuk a labunkat a tranzitbol. :)) Prepaid taxi 250 rupia, penzvaltas, mindezek siman, sot, tulkepp minden siman. A raakaszkodas egyelore nem sulyos. Reggel az elso szuper elmeny a taxi, hihetetlen oreg csotrogany. Utkozben a palyaudvarhoz (oda vitettuk magunkat) majmok, tehenek, oskaosz az utakon. Sajatos vezetesi stilus, mindenki nyomja a dudat, mint az orult, probaltam kifigyelni  a szisztemat, nem sok sikerrel. Kocsik, taxik, emberek keresztul-kasul mindenfele. Kozben oriasi szmog. A palyaudvarnal a taxis atyailag figyelmeztetett, hogy ne alljunk le senkivel, ne adjunk senkinek semmit. Szallast akartunk volna keresni, de elotte bementunk az allomasra  menetrendert. Azt leirni nem lehet, mi volt ott, mindenhol emberek a csupasz foldon, lepcsoforduloban, mindenre szamitottam, csak erre nem, elotte forgatag, egy eletrekelt Indiana Jones film utcai tomegjelenete. De tenyleg!
Bent az allomason (nagyon koran volt meg igy is) persze eskudoztek, hogy nezzuk meg, itt ugyan semmi internesonel buro, nezzuk meg a hult helyet. Eljottunk, hogy majd nap kozben ujra probalkozunk, ujra atverekedtuk magunkat az utcai forgatagon, aztan lett szallas is egy fiatal pasin keresztul. Egyelore nem tudom hova sorolni, 600-ert akartak adni, aztan 500-ert, vegul 450 lett belole, nehogymar nekik legyen igazuk. Ugy sejtem, nem a rosszabbak koze valo, de nincs osszehasonlitasi alapom egyelore.
Aztan alvas kovetkezett, majd amikor sikerult E-t kirobbantani az agybol, elmentunk es vettunk jegyet a nem letezo buroban egeszen Darjeelingig, pontosabban addig, ahol a kisvasutra majd at kell szallnunk. Nem aprozzuk el, masfel napos vonatuttal kezdjuk, ez lesz a leghosszabb, ettol mar csak rovidebbeket megyunk majd. Felo, hogy kesobb meg szarabb ido lesz, ezert kezdjuk Darjeelinggal.
Aztan hajra a Main Bazaar, rettentoen elvezzuk a helyzetet, kerulgetjuk a teheneket, kutyakat, embereket, minket kerulgetnek az autok, taxisok, riksasok, tuktukosok ossze meg vissza, ettunk nem is egy utcai arusnal (fosas meg nincs, lekopogom), nezegettuk a tokolcso es tokjo cuccokat, most pedig itt ulunk az internet cafeban es irogatunk hazafele.
Senki ne izguljon, megvagyunk, hihetetlen ez az egesz, ami itt van...
(Az elirasokert elnezest, ez most igy megy majd vegig.)