Kedves Olvasó, igen, jó helyen jársz, ez az egykori "Indiában járunk" blog, mely mostanra átvedlett a fenti megnevezésre és több élménybeszámolónak is helyet fog adni.

2009. november 7., szombat

Sarnath

Itt vagyunk, senki ne aggodjon, kicsit csokkenteni kell az internet elott toltott orak szamat, mert a gatyankat kifizetjuk erte. Ami az egeszsegunket illeti, en talan most mar elkezdek majd enni, E viszont mostanra kapott be valami bacit, igy mindketten piciket doglodunk, de (remelem) nem komoly.
Tegnap Sarnathban voltunk, ami itt van Varanasitol kb. 10 km-re. Buddha itt tartotta az elso beszedet es itt talalkozott a tanitvanyaival elso izben.
De meg mielott elmentunk volna, hajnalban arra ebredtem, hogy iszonyuan zorog valami. Eloszor ugyet sem vetettem ra, mert itt Varanasiban allandoan van valami zaj, enekles, kolompolas. Multkor peldaul valaki estetol szerintem kifulladasig kiabalt egy mikrofonba, es mondhatom, egesz ejjel jol birta.
Szoval arra ebredtem, hogy nagy a zorges. Amikor a komabol mar kikerultem annyira, hogy erzekelni birtam magam korul a vilagot, rajottem, hogy az egyik ablakunkbol jon a hang. Ugyanis az egyiken nincsen szunyoghalo es az also kisablakot probalta benyomni egy majom, halisten nem sikerult neki.
Szoval Sarnath.
Jol sikerult a kirandulas. Errol majd legkozelebb tobbet.
(A pirosbetűs szöveg utólag került fel.)


Ez Sarnath, a Mulagandhakuti Vihara.
*
Zarándokok a Mulagandhakuti Vihara árnyékában. Minket is maguk közé invitáltak.
*
Emögött a patak mögött van a Deer Park (rénszarvasok parkja), ami sajnos aznap nem volt nyitva, ezért csak a kerítésen keresztül lehetett barátkozni az állatokkal:

*
 
A Dhamek sztúpa, a világ legöregebb sztúpája.
*

Szerzetesek járják körbe a Dhamek sztúpát.
*

A Dhamek sztúpa egyik megmaradt díszítése.
*


Ezek az asszonyok dolgoztak a parkban, most éppen megpróbálnak átkelni a sövényen...


*

 
További sztúpák a kolostorromok között.
*


Túrista szerzetesek
*


Meditáció a thai templom tövében
*


Dzsainista templom bejárata, háttérben a Dhamek sztúpa
*


Szmog és áramszünet, most éppen Sarnathban. 
*


Ma viszont elmaradt a Bodhgaya, ami nagy szivfajdalom, de nem mertuk vallalni az utat az emesztorendszerunk problemai miatt.

Amugy egesz jo kis hely ez a Varanasi! :)