Kedves Olvasó, igen, jó helyen jársz, ez az egykori "Indiában járunk" blog, mely mostanra átvedlett a fenti megnevezésre és több élménybeszámolónak is helyet fog adni.

2009. november 8., vasárnap

Varanasi 4


Betel
A pasasok zome, de allitolag a nok is, eloszeretettel fogyasztja a betelt. Pontosabban ugy nez ki a dolog, hogy vesznek az arusnal egy betel-osszeallitast, ami egy betellevel (ugy tudom, nemi kabito hatasu), plusz rajta akar 4-5 halmocska, ami lehet kokusz, dohany es meg egyebek, amiket nem ertettem. Az osszetevoket a vasarlo hatarozza meg. Az egeszet az arus osszetuzi egy fogpiszkaloval es ugy adja at. Az illeto bekapja az egeszet es elkezdi ragni. Nem tudom, meddig tartja a szajaban, de szerintem legalabb feloraig. Kozben a nyallal keveredett cucc csak gyulik, annyira, hogy a vegen mar alig tud beszelni az illeto, mert kozben persze ugyanugy kommunikalnak. Ilyenkor a legjobb angolt beszelo indiait sem lehet megerteni, eloretolja az also ajkat es ugy artikulal. A legvege pedig az, ezen betegre rohogtuk magunkat, hogy mar nem is nyitja ki a szajat, hanem csak ugy dunnyog es mutogat, mint tegnap peldaul az egyik arus, aki igy magyarazott valamit a segedjenek es a masik megertette! A vegen aztan egy marha nagyot csulaznak a foldre, szep pirosat. Lehet kerulgetni a tehenlepenyen kivul azt is.

Szamarboges
A nap kulonbozo oraiban felhangzik egy szamarbogesszeru hang, eloszor azt hittuk, hogy valoban az, de gyanus volt a vegen a kitartott hang. Szerintem valami hangszer lehet.

Sarkanyok
A szallas tetoteraszara az egyik legmagasabban levo pont a kornyeken. Innen fedeztuk fel a szamtalan papirsarkanyt a hazak felett, jopofa, szokatlan szorakozas egy varoson belul. Nem tudom, kik eregethetik, talan az itteni gyerekek.

Brown Bread Bakery
Van itt egy sutode, tegnap jutottunk csak el oda, menku draga (allitolag valami alapitvanyra megy a bevetel egy resze), de nagyon hangulatos. Isteni a barna kenyeruk, azt hiszem, most elmegyunk oda kis kajat venni a vonatutra. Nem akarom elkiabalni, a gyomrom mintha beindult volna, de a fuszeres kajakat meg most sem tudom lenyelni. Egesz Varanasiban tartozkodasunk alatt E jobbnal jobb kajakat kostolt, en meg nyammogtam a piritoson, amitol a vegere szinten elment az etvagyam. Kiflit, parizsit, zacskos tejet szeretnek! :)) Nem is gondoltam volna, hogy ez lesz, de talan csak valami fertozes volt, azert. Jo lenne meg sokmindent megkostolni. (Tegnap azt almodtam, hogy talaltunk egy magyar uzletet selyemsonkaval, kolbasszal... :))

Az utolso ket napot (elozo bejegyzes) nem tudom, mikor fogom leirni, talan csak otthonrol. Ne aggodjatok, ma indulunk vonattal Agraba (ejszaka a vonaton), ott csak egy ejszakat toltunk, majd Delhiben is, ugyhogy nem tudom, mikor kerulunk netkozelbe ujra.

Mishra Guest House - recepció

Mishra Guest House - tetőterasz, étterem,
kilátás a Gangeszra
*

Suresh megmutatja a környék látnivalóit: