Kedves Olvasó, igen, jó helyen jársz, ez az egykori "Indiában járunk" blog, mely mostanra átvedlett a fenti megnevezésre és több élménybeszámolónak is helyet fog adni.

2009. november 17., kedd

Delhi, utolso elotti nap

Ma is jo napot zartunk.
Delhi meglepo arcat mutatta a mai napon, kiderult, hogy vannak szep arnyas sugarutjai, tiszta parkjai, meno uzletei.
Eloszor elmentunk a Connaught Place-re, ahova mar az elso napunkon keszultunk gyogyszert es LP-t venni. De mivel mindent hazulrol hoztunk, igy nem volt ra szukseg az elejen. Most viszont innen indultunk Delhit felfedezni.
Kis bosszusaggal kezdodott. A ter kozepen egy nagyon kellemes park van keritessel korulveve. Megkerestuk a bejaratot, de nem engedtek be, mert a parkban tilos fenykepezni es nalunk termeszetesen volt fotoapparat. Ekkora marhasagot! Inkabb lennenek ra buszkek, hogy szep parkjuk is van, nem csak szemettel telehanyt utcaik.

Innen hat gyorsan tovabballtunk onhibankon kivul es elvitettuk magunkat a Lotus Templomhoz. En nem nagyon voltam ra kivancsi, de vegul nem bantam meg, mert itt is szep tiszta, hatalmas park fogadott, kozepen a lotuszt formazo, modern vonalu templommal. A templomot csak kivulrol lehet fotozni, bent meg pisszenni sem szabad, nehogy megzavarja valaki masok imadsagat, mert ez egy baha’i templom es a baha’i templomok nyitva allnak mas vallasok kovetoi elott is, barki bemehet, aki imadkozni és meditalni akar.
A parkban egy igen szinvonalas kiallitas lathato a bahaizmusrol.

Kovetkezo celpont a Tibet House volt. Itt joval szerenyebb korulmenyek kozotti, de nagyon ertekes kis muzeum van regi tibeti buddhista szobrokkal, thangkakkal, hasznalati targyakkal, mosolygos tibeti konyvarussal. :) E rogton vett egy tibeti mesekonyvet, ovatosan belehelyeztuk a konyvbe a muzeumi szep kis belepojegyeket.
Ezutan megkerestuk a Delhiben mukodo szikh templomot, a Bangla Sahibot es ugyanolyan kellemes elmenyben volt reszunk itt is, mint Amritsarban. Bent a templomban enekeltek a papok, ami ki volt hangositva, hogy a medence korul is hallani lehessen, a dalok kicsit fulbemaszok, neha elenkek, maskor komorabbnak tunnek, de mindenkor jo hallani. Ettunk edes puliszkahoz hasonlo masszat, amit az osszeillesztett tenyerunkbe pakoltak, ucsorogtunk a vastag szonyeggel boritott templomban a hivok kozott. Bekisertek a konyhaba es arra buzditottak, hogy fotozzunk nyugodtan. Szoval szupi volt megint. Mintha kisse elfogult lennek, nemde? :)
 
Ekkor mar sotet este volt, bar nem keso, sajnos nagyon hamar sotetedik, ez hatranya a keso oszi utazasoknak. Visszasetaltunk a Connaught Place-re, de mivel huvos volt mar, beugrottunk a Park Szallo ettermebe egy forro italra. Aztan meg kiugrottunk belole, de gyorsan, mert eleg huzos arak voltak, mondhatni baromi dragak. Es kulonben sem volt Hot lemon honey, a kedvenc forro italunk! Ugyhogy szegyelljek magukat.
Felkerestunk vagy egy tucat tovabbi ettermet, de hol ez volt a kifogas, hol az, mindig volt valami. Vegul egy thai etteremben kotottunk ki. Az viszont nagyon finom volt! (Marmint a kaja.)

7 megjegyzés:

  1. Ugyesen inteztetek,hogy a vegere jo elmenyek maradjanak.Tudtok Ti csajok. : )))) Puszi Boeschke

    VálaszTörlés
  2. Kezd megszepulni a tobbi is, hehe.

    VálaszTörlés
  3. De igazan szepek Ti vagytok!Na meg en : )))) Pusz Boeschke

    VálaszTörlés
  4. Olvasom, hogy rosszul aludtál a kemény párna miatt. És a jó kis párnád hol van? Z.M.

    VálaszTörlés
  5. Mi is voltunk a Cp-en drága helyen: a Zen-ben. Szupi volt, csak majdnem megfagytunk. A CP-en van a bookworm könyvesbolt. Ajánlom figyelmetekbe. Fingért szállítanak postán Magyarországra, tehát nem kell cipelni a könyvhegyeket (remélem, még megvan ez a kedves kis - vagy raktárával inkább nagy - könyvesbolt.

    VálaszTörlés
  6. Még sok-sok szép élményt kívánunk, de már mindenki repesve vár, hogy kikérdezhessen, vagy csak egyszerűen hallgassa a mesét.
    Endre

    VálaszTörlés
  7. ZM,
    megvan a kisparna, csak es kizarolag amiatt tudtam atveszelni az ejszakat! :))

    Erzsi,
    lattunk ma egy szimpi konyvesboltot, de vegul nem mentunk be. Lehet, hogy az volt a Bookworm? Mar csak legkozelebb derul ki.
    A Zenbe betertunk mi is, nagyon hideg volt, inkabb kerestunk tovabb.

    Endre,
    penteken megyek dolgozni, ha minden igaz. :)

    VálaszTörlés