Kedves Olvasó, igen, jó helyen jársz, ez az egykori "Indiában járunk" blog, mely mostanra átvedlett a fenti megnevezésre és több élménybeszámolónak is helyet fog adni.

2009. november 5., csütörtök

Varanasi 3

Ma egesz jo napunk volt, leszamitva, hogy a reggeli megallt bennem es nem akart mozdulni.
Reggel 5 korul keltunk, mert lementunk csonakbol megtekinteni a napfelkeltet meg nehany emberrel egyutt a szallobol. A ghatakon furodtek a hivok, de nem tul sokan. Utana visszazuhantunk az agyba es alvas delig, majd reggeli. Akkor mar nagyon meleg volt a tetoteraszon.
Viszonylag zokkenomentesen kijutottunk az autoriksas reszre (ertsd: ahol mar jarhatnak az autoriksak) es fogtunk egyet, mert a hires Benaresi Hindu Egyetemre igyekeztunk. Eleg sokat kellett haladni a tomeny benzingozben, lepesben, dugoban, ettol nem lett jobb a fizikai allapotom, sot.

Elso lepeskent felkerestuk az egyetem teruleten talalhato muzeumot (Bharat Kala Bhavan) es ott vagy 2 orat maszkaltunk sok szep szobor, festmeny, rezkarc, penzerme, meg tudomisen, meg mi minden kozott. Kellemes elmeny volt. Majd atmentunk az uj Vishwanath templomba korulnezni. Jo volt helyes, ertelmes fiatalok kozott lenni. Innen meg elmentunk a Majmok templomaba, majd a Kedar gathoz vitettuk magunkat. Itt a sikatorok sokkal szelesebbnek tuntek es az utcak baratsagosabbnak, az emberekrol meg nem is beszelve. Kezdtuk elvezni a helyzetet! E-nek jo otlete volt, hogy menjunk vissza csonakkal a szallasunkhoz, akkor nem kell a sikatorokban tenferegni, mert kozben besotetedett. Persze azert megrohantak a kissracok apro viragos-mecseses tutajokkal, amiket meggyujtanak es a Gangesz vizere helyezve uszkalnak a kis fenylo tutajok, amig el nem sullyednek. Vettunk ketto tenyernyi kis tutajt, az enyem beleborult a vizbe es azonnal elsullyedt, E tutajan a mecses pedig kialudt. Kertuk a csonakos pasit, hogy menjunk kozel egy uszkalohoz, hogy E mecseset meg tudjuk ujra gyujtani, mert egyikunknel sem volt gyufa. Odahajoztunk a legkozelebbihez, de nem volt sikeres az akcio, az is elaludt. Akkor jottek mas kissracok, azoktol vettunk egy harmadikat es azzal meg lett gyujtva a kettes szamu. Egyiket en a vizre tudtam helyezni, masik beleborult...
Na jo, szoval hazahajoztunk, kozben lattuk (illetve abbol egy reszletet, mert kozben a tutajokkal bajlodtunk) a vizrol a nagy nepi ceremoniat (mindennap 6-7-ig), aminek a vallashoz nem sok koze lehet, viszont a turistaknak tetszik. Valoszinuleg.
MISHRA Guest House
A Manikarnika Ghat (lepcso) kozvetlen kozeleben levo olcso szallas. Ugy latom, jo kis forgalmuk van, nem is ertem, hogy nem kerultek meg be az LP-be. A szobak elfogadhatok, az epulet belsejeben van egy atriumszeruseg, a korfolyosokhoz az szolgaltatja a fenyt. Vannak szobak, amiknek az ablaka csak errefele nyilik. A recepcio mellett internet lehetoseg van, az epulet tetejen tetoterasz etteremmel. Eleg jol foznek es sokminden van az etlapon. A tetoteraszrol nagyon szep a kilatas a Gangeszra es a kornyezo templomokra. Sok a majom a kornyeken es van nehany gekko a szobankban. :)
Meg valami. Annak ellenere, hogy kint a napon igen meleg van (a sikatorokban persze nem annyira), es a szobank ablakai del-delkeleti fekvesuek a masodik emeleten (osszesen 4 emelet van), megsincs tul meleg.

8 megjegyzés:

  1. Es a kepek hol vannak?

    VálaszTörlés
  2. Szoval a kepek! Hat azok a fenykepezogepben vannak. :)
    Most volt egy aramszunet, ezert kellett gyorsan abahagynunk az irast, de kepeket akkor sem tettem volna fel, csak majd valami nyugisabb idoszakban, ha egyaltalan. Eleg bosszanto volt a trojaival szivni, nem nagyon van kedvem elolrol kezdeni.

    VálaszTörlés
  3. Orulok hogy a mai nap mar jobb volt.Boeschke :)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon érdekesek ezek a beszámolók is.Hülye ötletem, hogy próbálkozzatok csukott szemmel, és csukott orral járni, no de akkor miért utaznátok ennyit?Végülis élmény a kellemetlenség is. (Okos vagyok ,mi!?)Vígasztalnálak benneteket, de úgy látom, hogy ma már arra semmi szükség, így csak irigykedem tovább.:-(( Z.M.

    VálaszTörlés
  5. ZM,
    engem a szagok, latvanyok nem nagyon zavarnak, egyedul ez a motoros lokdosodes, amibol adott esetben nagyob baj is lehet, bar az is igaz, hogy eddig meg nbem talkalkoztunk ilyennel.
    Pussz mindenkinek!

    VálaszTörlés
  6. Lelkes olvasója vagyok a beszámolónak, és nagyon hasznosnak tartom. Egy kérdésem lenne. A nyáron olvastam egy indiai oldalon, hogy szeptembertől bevezetnek valamilyen általános jegyet több világörökségi műemlékhez. Egyet kell megvenni valahol utazási irodában vagy hotelben, stb. és be lehet vele menni hat vagy több helyre. Erről ti hallotatok ott kint valamit?

    VálaszTörlés
  7. Hová lettetek? Z.M.

    VálaszTörlés