Kedves Olvasó, igen, jó helyen jársz, ez az egykori "Indiában járunk" blog, mely mostanra átvedlett a fenti megnevezésre és több élménybeszámolónak is helyet fog adni.

2009. október 27., kedd

Darjeeling 3

Szegeny E nem tudott megint aludni. most probalja osszeszedni magat, addig en eljottem letolteni a kepeimet. Eleg lassunak tunik ez a gep, 20 perce ulok itt, de meg nem latom a meghajtot sem.
Tegnap a deli reggelizes utan elsetaltunk a nemtommilyen terre, az a Fo ter (nincs most itt a terkep), van a kozepen egy rettenetes arany szobor. Nap kozben teljesen jo az idojaras, ugyhogy a kedvezotlen velemenyemet kisse visszaszivom. Most is ezerrel sut a nap es ma reggel a teraszrol lattuk a Kanchendzongat (hallod, ZM?).
Szoval a teren kicsit bamultuk az uzletek kinalatat, meg a kilatast, ami gyonyoru! Darjeeling varosa a hegy legmeredekebb reszeire epult, ezert barmerre jarsz, a hazak kozotti felmeteres lyukon csak a szemkozti hegyeket latod es szinte minden utca panoramahely is egyben.
Az egyik uzletben a pasas (mindenki nagyon kedves es egyaltalan nem eroszakosak az arusok) tudta, ki az a Korosi Csoma, sot, juteszembe, itt szemben a reggelizohely tulaja is tudta es o is es az uzletes pasas is elmagyaraztak, merre kell menni a sirt megnezni.Elindultunk, egyfolytaban lefele kellett menni, elhagytuk az allatkertet, amit ido hianyaban nem tudunk megnezni, majd tovabb, kerestuk a temetot. Eleg sokat mentunk, egyre lepukkantabb helyeken, itt mar szmog is volt, a varosresz neve hasonlitott az angol temeto szohoz, ezert mindenki kuldott tovabb. Vegul kiderult, hogy tenyleg van ott egy romai katolikus temeto, ekkor mar sotetedett, viszont Korosi Csoma sehol. A temetoben egy ottani embert kerdeztunk, o is tudta, kirol van szo, sot, a nevet is leirta nekunk a sajat irasukkal egy papirra, hogy ezt mutassuk a taxisnak. Kiderult, hogy Korosi Csoma nem a temetoben van eltemetve, hanem van egy siremleke valahol arra, amerre jartunk. Erre elkezdtunk visszamaszni a hegyre, haaaat, nem mondom, hogy orultem neki, bar az elozo napi oxigenhianyom mar elmult. Oriasi szerencsevel jott egy taxi a felhomalyban, de azzal mar csak a bazarhoz vitettuk magunkat es a mai elso program lesz Korosi Csoma.
Kozben a memoriakartyat meg mindig nem tudta beolvasni ez a francos gep! :(
A bazarban megtalaltuk Darjeeling plazajat, a vicc az, hogy atvizsgalnak mindenkit, mint a repteren, a fegyveres orok es kapu is van, ami sipol. Persze nalam sipolt, de aztan vegigtapogattak valami infrakutyuvel (a kutyu biztos, az infra nem) es beengedtek. A plaza nem egy nagy szam, eleg ures, van viszont benne egy teazo, az szuper, teljesen nyugati szinvonal es isteni teaik vannak, amikbol kettot meg is kostoltunk.
Az est fenypontja egy hangulatos tibeti etterem volt. Mindketten momo-t kertunk (erre mar regota fajt a fogunk), egy gozoltet (ez az eredet tibeti momo) es egy sutottet. Sajna kozoltek, hogy gozolt nincs, csak sult, ezert E valami mast valasztott, majd o leirja, hogy mit, en nem jegyeztem meg. Egy kerek, csirkehussal toltott, sult cucc, nagyon finom! A sult vega momo is jo volt, csak egy kicsit olajosabb a kelletenel, feltem, hogy grimbuszt csinal a gyomromban, de nem. Nyugtatoul kertunk egy limonadeszeruseget, utolag kapcsoltunk, hogy az friss citromot jelent belecsavarva, ami, ugye, meg itt sem ajanlatos, ezert utanadobtunk egy kis Smectat is a bekesseg kedveert.
Ha a kartyamat nem kepes ez a nyamvadt gep beolvasni (pedig nincs is tele, kb. 1,5 G foto van rajta), akkor nem tudom, mi lesz. Szoval kepek egyelore nincsenek. :((

4 megjegyzés:

  1. Teazgassatok csak jokat. :)))) boeschke

    VálaszTörlés
  2. Nagyon bátrak vagytok az evést, ivást illetően.Az is igaz, hogy Ti látjátok mit adnak, és milyen körülmények között. Drukkolok, hogy minden baj nélkül megússzátok azt a "néhány" még hátralévő napot.üdv:Z.M.

    VálaszTörlés
  3. Én is irigykedem, jól nézzetek meg mindent és kóstolgassatok nekem is! Remélem sikerül letölteni a képeidet és magadra találsz a kattintásokkal. Puszi K és GY

    VálaszTörlés
  4. Na, úgy tűnik, kezdem sajnálni, de nagyon, hogy...:-)Ö

    VálaszTörlés