Kedves Olvasó, igen, jó helyen jársz, ez az egykori "Indiában járunk" blog, mely mostanra átvedlett a fenti megnevezésre és több élménybeszámolónak is helyet fog adni.

2009. október 27., kedd

Darjeeling 4

Ujra itt ulunk a netcafeban, most mar szerencsevel jartam, lejottek a kepek hamar. Az volt a baj, hogy van itt egy USB hosszabbito es azzal a kartyaolvaso nem tudott egyuttmukodni. A pasas azt ajanlotta, dugjam be hatul kozvetlenul a gepbe a kutyuket, es igaza lett.
Ma vegre megtalaltuk Korosi Csoma sirjat, azt is tudom, hol volt az a pont, ahonnan masfele mentunk, mint kellett volna, ha valaki menni akar, konnyeden el tudom majd magyarazni neki.
A siremlek egy picike temetoben van, nagyon szep helyen, pont egy teaultetveny folott. Szep eros sargara van festve. :) Amugy nagyon melton megemlekeztek Korosi Csomarol, televan meltato tablakkal mogotte a fal. Hamarosan elokerult egy oreg, aki a sirt gondozza. Megmutogatta a vendegkonyveket, a kepeit, stb-stb. Lefenykepeztuk, ideadta a cimet, majd kedvesen elrakta a kis hozzajarulasunkat a sir gondozasahoz..
Ezutan atmentunk a Happy Valley nevu teaultetvenyre, ahol  teabokrok ezrei kozott vezetett le az ut a feldolgozohoz. Lent a bejarat elott lekapcsolt minket egy no, beinvitalt a bodejaba, beszelt a teakrol, egesz erdekeseket mondott meg ugy is, hogy nyilvanvalo volt, hogy nem ingyen teszi. Beavatott a teakeszites rejtelmeibe a bodeban, aztan megittuk a mintateat, kifizettuk, amit kert, beirtunk az o vendegkonyvebe is, majd a tanacsai szerint elmentunk a teafeldolgozohoz, ahol kizarolag a Harrods (London) szamara keszitenek teakat. Ott egy fiatal pasi korbevezetett a nemtomhany munkafazison (talan 5), aztan a kotelezo borravalo leperkalasa utan mehettunk isten hirivel egy negyedora mulva.
Ezt a teaultetvenyt keresse fel, aki erre jar, mert nagyon szep a videk.
Par szo a kozlekedesrol. Itt Darjeelingben csak taxi van, az is tobbfele. Kiberelhetsz magad egyet, akkor eleg huzos az ar, barhova mesz. Ez az exkluziv mod.
Van a shared mod, ami azt jelenti, hogy ha van hely a taxiban, akkor barki leintheti es beszallhat es nagyon olcso, 7 rupia/Kopf. Semmi mas nincs, sem riksa, sem tuktuk fillerekert. Igy ha valahova el akarsz jutni, akkor vagy jar arra egy taxi, vagy gyalogolhatsz.
Nekunk szerencsenk volt visszafele, el tudtunk csipni egy 7 rupias taxit, ami visszavitt a kozpontba. Onnan viszont gyalog a piacon at. Tulkepp egesz Darjeeling kozpontja egy nagy piac, es vannak nagyon durva reszek is. Mi peldaul mar delelott bekavartunk egy husos reszlegre, en inkabb nem neztem sehova sem, tul tomeny volt a latvanyossag. Aztan visszafele is erintettuk, mert arra kellett menni. Ilyen helyeken persze a hm... illat sem eppen tul kellemes. Marmint a piacokon, mert a husos reszlegnel meglepoen nem volt szag. Itt egyebkent egyaltalan nincs tehen, csak sok kobor kutya, amelyek egesz nap a legmeglepobb helyeken kepesek elnyulni szunditani egyet. Persze a 12 oras ejszakai muszakot ki kell valahol pihenni.
Azt persze senki ne felejtse el, hogy itt semmi nem vizszintes am, hanem inkabb baromi fuggoleges, ugyhogy van is mar nemi kis izomlazunk.
Egyre inkabb rajovok, hogy remek helyen van a szallasunk, magasan, egy piacmentes helyen, egyebkent azon a kornyeken, ahol az LP ajanlgat szallasokat.
Ja, meg annyit, hogy ma beengedtek egy mecsetbe minket, csak elotte le kellett vetni a cipoket. Meg a fejunkre sem kellett tenni semmit. Meghuztuk magunkat egy sarokban, es neztunk ki a fejunkbol, meg fotozni sem mertunk nagyon, mert ott imadkoztak a muszlimok a szonyegeken. Eleg hamar ki is iszkoltunk onnan.
Ha 1-1 betu kimaradt, elnezest, ez egy eleg rossz billentyuzet.

6 megjegyzés:

  1. Julikam!Azok a hegyek!Ezek mar nem csiperkek!Boeschke :))))

    VálaszTörlés
  2. Na, ez a megjelenési gyakoriság elég jó :))

    VálaszTörlés
  3. Igen, le is maradtam az előbbiről!:-D

    VálaszTörlés
  4. A hegyek sajna csak korankeloknek mutogatjak magukat.
    Ennyire gyakran azert nem fogunk mindig jelentkezni, de termeszetesen mindent az olvasokert!
    Nami, tessen odafigyelni, naman.
    :)

    VálaszTörlés
  5. Tudom, hogy ott vagytok! Gepeljetek gyorsabban!!!

    VálaszTörlés
  6. Na, látjuk akkó'?:-)

    VálaszTörlés